Csótány, ágyipoloska és darázs irtás

Csótány és ágyipoloska irtás

Ágyipoloska és darázs irtáskérezz felelek

2018. március 31. - Benedek Elek

Ágyipoloska és darázs irtáskérezz felelek

 

rovarirtas03.jpg

 

 • Az ágyi poloska irtásakor használnak e gázt?
 • A kártevő irtáshoz használnak gázt bizonyos helyzetekben ám társasházban ennek a lehetősége nem áll fent. Ebben az esetben, ha megfelelően vannak alkalmazva az engedélyezett módszerek, akkor nincs is rá szükség.

 

 • Csak a gáz a jó! Az mindent megöl!
 • Sajnos ez nem így van, pedig jó lenne. A gáz sem végez mindennel, ahhoz ugyan is, hogy a gáz kifejtse, hatását be kell juttatni az élő szervezetbe, ez nyilvánvalóan a légzéssel nyilvánul meg. Csak hogy a pete nem lélegzik, mire ez megtörténne, addigra a gáz már kiszellőzik. A legjobb megoldás a tartós mérgezés lenne.
 • Érdemes a gázt kombinálni permetezéses eljárással, hidegköd képzéssel kiűző szer használatával. Ezzel meggyorsíthatjuk az eljárást, hiszen az ágyi poloskát kicsalogathatjuk búvóhelyéről.

 

 • Mennyi ideig bírja az éhezést a poloska?
 • Az ágyi poloska (kifejlett egyed) akár 6 hónapig is képes élni azonban sokak számára tévhit, hogy azt hiszik, ha az egyik szobában kiéheztetik a rovart, akkor elpusztul, hiszen ez nem így van, mert a poloska aktív módon a táplálék után megy. Ha még is az éheztetést választják, akkor annyi ideig, míg a folyamat tart búcsút kell venni az adott ruhadarabtól vagy tárgytól.

 

 • Mit kell tenni poloskairtás előtt?
 • Elsősorban meg kell találnunk a probléma okát, vagyis hogy milyen módon került a környezetünkbe. Ha mindezzel tisztában vagyunk, akkor kevesebb az esélye a visszafertőződésnek. Fontos gondoskodnunk a háziállatok védelméről.
 • Nagyon hasznos tipp, ha egy tiszta ágyneműt gőzölve átvasalunk, majd még melegen elzárjuk egy szemetes zsákba. Ez az ágynemű lesz az, amit az irtás után felhúzunk.
 • Ezen kívül az ügyfélnek más előkészületet nem kell megcsinálnia. Fontos hogy reggel az ágyból való kikelés után mindent úgy hagyjunk, ahogy van. Gyakran találkozunk azzal, hogy az ügyfél segítő szándékból elpakol, de sajnos ezzel nem vagyunk, előrébb sőt hátrányból indulunk hisz egyszerűbb, ha mi magunk pakolunk, így sokkal jobban látjuk a poloska árulkodó jeleit.

 

 

 • Hogy történik maga a poloskairtás?
 • Első kezelés alkalmával javasolt a reggeli órákban való kezdés hisz utána jó pár órán át üresen kell hagyni a lakást. Sem ember sem pedig háziállat nem tartózkodhat ez idő alatt a kezelés alatt álló légtérben. Ez alól természetesen kivétel az akvárium, de ezek berendezéseit áramtalanítani kell. Az irtás alatt nagy figyelmet fordítunk az ágyakra olyannyira, hogy szükség szerint szét is szereljük őket. Ezen felül az ágyneműtartót kiürítjük és lehetséges, hogy levételre kerülnek a falon lévő polcok illetve képek is. A szekrények kipakolásáról az adott helyzet súlyától függően döntünk. A második kezelés során már nem szükséges a lakást elhagyni. Darázsirtás a gyakorlatban.

 

 • Ha csak egyik helységben van poloska, akkor is szükséges a lakás többi részét is fertőtleníteni?
 • Természetesen mindenképpen a legtöbb esetben sajnos ugyan úgy megtaláljuk a másik szobában is a poloskát. Mi sem könnyebb, mint az egész lakásban elterjeszteni például mosás közben, hisz az otthonunkban található összes anyag egy szennyes kosárban kerül összegyűjtésre így hát lehetőséget adunk a poloskáknak a terjedésre.  Még csak nem is kerül neki erőfeszítésbe. a Konyha és a fürdő nem élet tere így azt csak a kezelés teljessége miatt szokás elvégezni, de ha kimaradna, az nem jelent problémát illetve nem vall szakmai hanyagságra.

 

 

 • Egyáltalán kiirtható véglegesen?
 • Gyakran halljuk, hogy nem sikeres az irtás a tolerancia miatt ám egyszer sem volt olyan, amikor visszajelzésben ez ált volna a háttérben.
 • Vállalatunkban mind ez csak a megrendelőn múlik. Természetesen vannak különleges esetek, de ha a szakember elhatározza magát, akkor nincs probléma.

 

 • Mire van kiterjedése a garanciának?
 • Olvashatta a rovar biológiai leírásában, hogy nem szeret éhezni, lehetősége szerint 3-4 naponként vért szív. Ha csípések megszűnnek, mint legszembetűnőbb nyomok akkor a lakás poloska mentesnek nyilvánítható.

 

CSÓTÁNY ÉS ÁGYIPOLOSKA IRTÁS

Csótányirtás, ágyi poloska irtás és darázsirtás

 

CsótányirtásMi a teendő csótányirtást megelőzően?
Minden megrendelés más és más, éppen ezért nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy mi az irtás előtti protokoll. A megrendelés felvételekor történik az egyeztetés és az információk begyűjtése a megrendelőtől, mely alapján dől el az irtási technológia, mely nagymértékben befolyásolhatja az előkészületeket. Az azonban kiemelendő, hogy minden olyat el kell távolítani az irtási területről, ami esetlegesen emberi fogyasztásra szánt termék.

csotanyirtas.png

Mi a teendő csótányirtás végeztével?
Minden irtási módszer más és más, ezért minden elvégzett munka után a helyszínen tudunk ezzel kapcsolatos információt nyújtani, tehát ez a megrendelt munkától függ.

Ha permetezéses irtási eljárás történt, akkor azt szoktuk tanácsolni, hogy mellőzzék a nedves takarítást. Erre azért van szükség, mert a rovarirtó vegyszerek többsége vízben oldódik, ezért, ha nedves takarítást alkalmaznak, akkor nagymértékben csökken a hatékonyság. Természetesen ez csak a kezelt felületre vonatkozik minden esetben. Amennyiben ez olyan felület mely érintkezhet emberi fogyasztásra szánt termékkel, akkor azt a felületet, mindenképpen mosószeres vízzel át kell mosni, kezelni.

Hányszor szükséges elvégezni a csótányirtást?
A rovarok elleni védekezési tevékenységet általában két csoportra bontjuk, e szerint az egyik csoport a rovar irtása, a másik a rovarmentesség fenntartására vonatkozik.
A csótányirtási folyamat hatásosságához minimum két kezelés szükséges. A kezelések közti időt a rovar biológiája is meghatározza. Egyes fajoknál, mint például a német csótány, 6 hét eltelte után szükséges a kezelés megismétlése, viszont a konyhai csótány esetében kitolódik 8 hétre.
A sikeres irtási folyamat végeztével, a mentesség fenntartásához a negyedévenkénti ismétlés szükséges a tapasztalataink alapján ahhoz, hogy folytonos legyen a rovarmentesség.


Ágyi poloska irtásHonnan tudhatom, hogy ágyi poloskával állok szemben? Hogyan történik az ágyi poloska irtás?
Az ágyi poloska irtás kérdésre a választ úgy tudjuk megadni, hogy megismerjük a kártevőt, ehhez weboldalunkon talál információt az ágyi poloska leírásánál. Ha reggel ébredéskor azonban azt tapasztalja, hogy testén 3-4 csípés is található, akkor mindenképpen szükséges átvizsgálnia az ágyat és annak környezetében lévő bútorokat, különös tekintettel a kárpitra, az összecsapolásos részekre, a körülötte lévő konnektorokra. Ha megleli az ágyi poloska levedlett bőrét, vagy akár ürülékét, melyek lehetnek apró fekete pontok, amelyek kenődnek, vagy akár petére utaló jelet talál, amely sárgásfehér, akkor sajnos valós lehet a feltevés, hogy ágyi poloskával áll szemben.

agyi-poloska-irtas.jpg

Csípések vannak rajtam, de az ágyi poloskát nem találom, sem annak levedlett bőrét?

A kezdeti fertőzöttségkor még nagyon pici a kikelt lárva, ezért lehetséges, hogy még nem talál egyértelmű nyomokat. Amennyiben mi sem találunk a helyszínen egyértelmű jeleket, mely ágyi poloskára utalna, addig türelmét kérjük, és nem végzünk irtást. 


Vajon ki lehet -e házilag irtani az ágyi poloskát?
Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz. Sok mindenen múlik például a környezeten. Sajnos átlagosan az az észrevétel hogy mire egy hozzá nem értő észreveszi, addigra már nem vesszük hasznát a boltban kapható különböző irtó szereknek. Azonban minél előbb észrevesszük, annál nagyobb esélyünk van a sikerre. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy sokszor többe kerülhet a házilagos irtás, mint a szakember által végzett takarítás. Egy átlagos irtás esetén 5-10 liter oldat kerül a kezelendő felületre. Számításaink szerint ez minimum 10-20 flakont jelent. Ha flakononként 2000 forinttal számolunk, akkor kb. 20.000-40.000 Ft környékére jön ki az összeg, ezenfelül korántsem biztos, hogy a megfelelő területeken alkalmaztuk az irtószert. Szóval érdemes végig gondolni biztosan megéri –e, hogy saját magunk belevágjunk.
Mi a teendő házilag az ágyi poloska ellen?
Elsősorban az egyik legfontosabb és legnehezebb dolgunk kideríteni, hogy milyen módon került otthonunkba az ágyi poloska.  Sajnos ez számos módon megtörténhet, mégis a leggyakoribb eset, ha valami használt bútort, könyvet, ruhát plüssjátékot vásárolunk. De korházi tartózkodás illetve munkahelyi kiküldetés esetén is előfordulhat, hogy elkapjuk és így otthonunkba bevisszük. Ilyenkor a legfontosabb hogy megszüntessük a behurcolást.  

Darázsirtás:Mi a darázsirtás menete?
Sajnos a darazsak általában nehezen megközelíthető helyre építik fészküket, ezért darázsirtás során az első lépés általában a fészek vagy röplyuk felfedezése, megközelítése. Ezután kezdődhet maga az irtás, ami teljes védőruházatban történik. Általában permetezéssel néha porozással vagy mérgezett habbal hajtják végre. Ezután következik a fészek eltávolítása. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a fészek eltávolítása nem megoldható. Ez nem probléma, mert később nem fognak esetlegesen új darazsak költözni oda, hiszen ezek az állatok nem foglalkoznak a régi fészkekkel, könnyedén építenek maguknak újat.

darazsirtas.jpg


Lehet-e önállóan is elvégezni az irtást?
Elvégezhető, de veszélyes. Megcsíphetnek, akár több százszor is, ami elég veszélyes főleg, ha allergiás reakciót vált ki az emberből. Legrosszabb esetben pedig sokkot, vagy akár halált is okozhat. Nem beszélve a magasból lezuhanás kockázatáról. 

Könyvelő, könyvelés Szolnok

Profi szolnoki könyvelő cég, könyvelési iroda, könyvelés Szolnok városában
Szolnoki könyvelő iroda
Könyvelő Szolnok
Könyvelés Szolnokon